26 Mart 2014 Çarşamba
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - MEYANELİ HİNDİ ETİ ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 3 tane küçük boy arpacık soğanı, 2-3 diş sarımsak, 1 büyük kâse haşlanıp didilmiş hindi bud eti, 6 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı bulgur, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 tane defne yaprağı, yarım çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 tutam her renk top karabiberden öğütülmüş toz karabiber, yeterli miktarda tuz MEYANE İÇİN ; 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı,1 çorba kaşığı buğday unu, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, yarım çay kaşığı boncuk kekik HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Ayıklanmış arpacık soğanları ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Yıkanmış ve suyu süzdürülmüş bulgur ilave edilerek, karıştırılır. Yıkanmış defne yaprağı, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz serpiştirilir. İçme suyu boşaltılır, karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, ateş kısılır ve haşlanıp didiklenmiş hindi but etleri ilave edilir. MEYANE İÇİN ; Küçük bir tavaya tereyağı ile zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, un ilave edilir ve karıştırılarak, kavrulur. Domates ile biber salçası, kırmızı pul biber ve boncuk kekik koyulup karıştırılır. Kısık ateşte pişmekte olan çorbanın üzerine dökülür. Karıştırılarak, bir taşım daha kaynatılan çorba, kıvam alınca, ateşten alınır. İçinden defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kabına boşaltılır ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder