25 Mart 2014 Salı
SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI SPESYALLERİ - KAYMAKLI DÜĞÜMLER - ( 20 tane) - Ilık veya Soğuk Servis -
* MALZEMELER : 3 su bardağı buğday unu, 1 tane yumurta, 1 paket kabartma tozu, 2 çorba kaşığı kaymak, 1 çorba kaşığı krema, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı elma sirkesi, 1 küçük paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 tane yumurta HAZIRLANIŞI : Cam yoğurma kabına, un elenir. Kabartma tozu ile tuz ilave edilerek, kaşık ile karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuza, yumurta kırılır. Elma sirkesi, kaymak ve krema ilave edilir. Yavaş yavaş zeytinyağı ilave edilerek, yoğrulur ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur. Hamurun üzeri nemli bez ile örtülerek, 1 saat dinlendirilir. Daha sonra tekrar yoğrulur. Hamurdan, iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Hafifçe un serpilmiş hamur tahtasında yuvarlanarak uzatılır ve bu uzun rulonun ortasına, bir düğüm atılır. Bu düğümlü hamur parçaları, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. ÜZERİ İÇİN ; Cam kâse içine yumurta kırılarak, çırpılır ve fırça yardımı ile hazırlanan düğümlü hamurların üzerine, yavaşça sürülür ve önceden 180 C derecede ısıtılan fırına verilerek, altın sarısı renginde, yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Ilınınca, servis kabına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, ılık veya soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder