25 Mart 2014 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - PIRASALI PİRİNÇLİ BALKABAĞI ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 diş sarımsak, 1 sap pırasa, 1 kâse rendelenmiş veya mutfak robotundan geçirilmiş balkabağı, 2 su bardağı hindi suyu veya et suyu, 2 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı tepeleme pirinç, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı her renk top karabiberden öğütülmüş toz karabiber, 1-2 tutam toz zencefil, 1 tutam kırmızı toz biber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  Birkaç tutam toz karabiber   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, tereyağı ile zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, kabuğu soyulduktan sonra ince ince dilimlenmiş sarımsaklar ile ayıklanıp iyice yıkanıp kurulandıktan sonra halkalar halinde çok ince doğranmış pırasalar, baharatlar ve tuz koyulur. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, 1-2 dakika kavrulur. Rendelenmiş veya mutfak robotundan geçirilmiş balkabağı ilave edilir. Hafifçe kavrulduktan sonra tel süzgece koyulup, bol su ile yıkanıp suyu süzdürülmüş pirinçler ilave edilir. Karıştırılarak, 1-2 dakika kavrulur. Hindi suyu veya et suyu ile içme suyu ilave edilir. Karıştırılarak, tencerenin kapağı yarı yarıya kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca, ateş kısılır. Pirinçler hafif diri kıvamda pişince, çorba ateşten alınır ve tencerenin kapağı kapatılarak, 5 dakika dinlendirildikten sonra tuzu kontrol edilerek, ayarlanır.  ÜZERİNE ; Toz karabiber serpilir. Sıcak servis yapılır.    * İstenirse; Çorbanın üzerine, ince kıyılmış maydanoz veya dereotu da serpiştirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder