16 Mart 2015 Pazartesi

ÇORBA YANI - YAPMA - GAZİANTEP MUTFAĞI - GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ ( 5-6 kişilik ) - Sıcak veya Ilık Servis -


Çorba yanı - Yapma - 
 MALZEMELER ; 1 baş kuru soğan,  200 - 300 gr. çiğköftelik yağsız kıyma, 2 su bardağı simit ( köftelik ince bulgur ), 1 tane yumurta, 1 kaşık domates-biber karışık salça, 3 çorba kaşığı un, yeterli miktarda kimyon, karabiber ve tuz    * Kızartmak için zeytinyağı   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğan, incecik kıyılır. Diğer malzemeler ilave edilir. Gerektikçe su ilave edilerek, macun kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 20 - 25 dakika yoğrulur. Köftenin bulguru açılıp yumuşayınca, kıvama gelmiş demektir. Köfte harcı hazır olunca, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, avuç içinde yuvarlanır. Yuvarlanan köfteler, avuç arasında bastırılarak yassıltılır. Yarım santimden biraz kalın olacak şekilde hazırlanır. Köftelerin ortası biraz daha kalın, kenarları ise ince olacak biçimde şekillendirilir. Harç bitinceye kadar, aynı işleme devam edilir. Hazırlanan köfteler, kızgın zeytinyağında, fazla harlı olmayan ateşte, önlü arkalı kızartılır. Kızarınca, kâğıt havlu serilmiş tabağa çıkarılır. Servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.   Afiyet olsun.       * BİLGİ ;  Yapmanın, patatesli yapma ve süzek yapması gibi çeşitleri vardır. Yapma; yoğurtlu çorbalar, şirinli çorba, cacık, yeşillik ve turp ile servis edilir.            
Çorba yanı - Yapma -
Çorba yanı - Yapma -
Çorba yanı - Yapma -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder