|
- Gaziantep tarhana çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1,5 su bardağı Gaziantep tarhanası, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda su, 1 tatlı kaşığı nane, yeterli miktarda tuz ÜZERİNE ; 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kuru nane HAZIRLANIŞI : Antep tarhanası, geceden ıslatılır. Ertesi gün ıslatılmış tarhanalar, el ile ezilerek, yoğrulur. Çorba tenceresinde yağ kızdırılır. Kabukları soyulup, küçük küçük doğranmış kuru soğanlar ilave edilir ve orta hararetli ateşte, hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Yeterince su koyulur. Yoğrulmuş tarhanalar ilave edilerek, pişmeye bırakılır. Sarımsak ve tuz ilave edilerek, çorba kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. ÜZERİNE ; Yağda kızartılmış nane ilave edilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder