|
- Sevgi ' nin spesyal kerevizli hamsi çorbası - |
MALZEMELER : 2 tane kuru soğan, 5 diş sarımsak, yarım kg. hamsi, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz, 2 çorba kaşığı mısır unu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çorba kaşığı tereyağı, 1 dal yapraklı kereviz sapı, 1 tane limon, 2 su bardağı balık suyu, 2 su bardağı sebze suyu, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda her renkten taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı anason ve tuz ÜZERİ İÇİN ; 2 çay kaşığı anason, yapraklı 4 minik kereviz sapı, 4 tutam kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI : Kuru soğanların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra yarım ay şeklinde ince ince doğranır. Sarımsakların kabukları soyulur ve irice doğranır. Hamsi balıkları, orta kılçığı çıkarılarak yani fleto şeklinde ayıklanır. Yıkanır ve suyunun süzülmesi için, süzgeçte bekletilir. Çorba tenceresine, tereyağı ile zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte kızdırılır. Kızınca içine, doğranmış kuru soğanlar ile sarımsaklar koyulur. Defne yaprağı, karabiber ve tuz eklenir. Kuru soğanlar sararıncaya kadar karıştırılarak, kavrulur. Mısır unu serpiştirilerek, kavurmaya devam edilir. Rendelenmiş kereviz, eklenir. Yapraklı kereviz sapı, iyice yıkandıktan sonra irice kıyılır ve çorba tenceresine eklenir. Birlikte kavurmaya devam edilir. Balık suyu boşaltılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, 5 dakika pişmeye bırakılır. Ayıklanmış hamsiler, açık fileto şeklinde tencerenin içine yayılarak, tek tek yerleştirilir. Üzerine, sebze suyu boşaltılır. Anason serpilir. Balıklar pişinceye kadar kaynatılıp, ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Tencerenin içinden, çorbayı süzdükten sonra ilave etmek üzere, birkaç tane hamsi filetosu çıkarılıp, tabağa alınır. Süzgeçten veya el blenderinden geçirilerek, ezilir. Tekrar ateşe koyulur. Gerekiyorsa sıcak su ilave edilerek, çorbanın kıvamı ayarlanır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Servis kâselerine pay edilir. Üzerlerine; tabağa çıkarttığımız hamsi fletoları yerleştirilir. ÜZERLERİ ; Yapraklı minik kereviz sapları, anason ve kırmızı pul biber ile süslenir. Limon dilimleri eşliğinde, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Sevgi ' nin spesyal kerevizli hamsi çorbası - |
|
- Sevgi ' nin spesyal kerevizli hamsi çorbası - |
|
- Sevgi ' nin spesyal kerevizli hamsi çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder