8 Mart 2015 Pazar

MERCİMEKLİ TARHANA ÇORBASI - GAZİANTEP MUTFAĞI - GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 

- Mercimekli tarhana çorbası -
 MALZEMELER :  1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 su bardağı tarhana, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  Yarım su bardağı zeytinyağı, yeterli miktarda kuru nane, kırmızı toz biber   HAZIRLANIŞI :  Tarhanalar geceden ıslatılır. Ertesi gün, ıslanan tarhananın suyu süzdürülür ve el ile 5 dakika kadar ufalayıp ezilir. Çorba tenceresine, 4 su bardağı su ve el ile ufalanıp ezilen tarhanalar koyulur. Kısık ateşte, 25-30 dakika pişirilir. Kırmızı mercimekler bol su ile yıkanır. 5 su bardağı su ve tuz  ile birlikte başka bir tencereye koyularak, 20 dakika pişmeye bırakılır. Pişerken, tencerenin üzerinde oluşan köpük ( kef ) kevgir ile alınarak, atılır. Pişen kırmızı mercimekler, tarhana tenceresine eklenir. İyice özleşinceye kadar, yaklaşık 15 dakika kaynatılır. ÜZERİNE ; Zeytinyağında kızdırılan nane gezdirilir. Kırmızı toz biber serpilir. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                
- Mercimekli tarhana çorbası -

- Mercimekli tarhana çorbası -
- Mercimekli tarhana çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder