|
- Kıyır poğaça hamurundan çorba yanı - |
MALZEMELER : 1 tane yumurta + 1 yumurta akı, 4 su bardağı un, yarım su bardağı mısır unu, 1 çay bardağı suluca yoğurt, 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı, 1 çorba kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz ÜSTÜ İÇİN ; 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı süt, 1 çorba kaşığı çöreotu HAZIRLANIŞI ; Cam yoğurma kabına yumurta, süt, yoğurt ve yağlar koyulur ve çırpma teli ile çırpılır. Kabartma tozu karıştırılmış un, mısır unu ve mahlep eklenir ve karıştırılır. Yoğrularak, ele yapışmayan yumuşaklıkta bir hamur oluşturulur. Hamurdan parçalar kopartılarak, istenilen şekilde çorba yanları hazırlanır. Poğaça yapılmak istenirse, koparılan hamur avuç içinde yassıltılır. İçine istenilen malzeme koyularak kapatılır. Poğaça ve istenilen şekillerde hazırlanan çorba yanları, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. ÜSTÜ İÇİN ; Cam kâsede yumurta sarısı ile süt karıştırılır ve hazırlanan hamurların üzerine sürülür. Üstüne, çöreotu serpiştirilir. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında, altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince fırından çıkarılır. Servis kabına yerleştirilir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun. * İsteğe bağlı olarak hamura ince kıyılmış birkaç sap dereotu da ilave edilebilir.
|
- Kıyır poğaça hamurundan çorba yanı - |
|
- Kıyır poğaça hamurundan çorba yanı - |
|
- Kıyır poğaça hamurundan çorba yanı - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder