|
- Katma çorbası - Gaziantep Mutfağı - |
MALZEMELER : 2 su bardağı dövme, 1-1,5 kg. yoğurt, 3-4 diş sarımsak, yeterince su, kuru nane ve tuz HAZIRLANIŞI : Dövme, geceden ıslatılır. Ertesi gün, su ve tuz ile birlikte çorba tenceresine koyulur. Orta hararetli ateşte, pilav gibi oluncaya kadar kaynatılır. Diğer tarafta; kabukları soyulan sarımsaklar, bir tutam tuz ile birlikte tahta havanda iyice dövülerek, yoğurda karıştırılır. 2 su bardağı su ilave edilerek, koyu ayran kıvamını alıncaya kadar çırpılır. Pişen dövme, derin bir kaba koyularak, soğumaya bırakılır. Soğuyunca, özleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika yoğrulur. İçine, hazırlanan koyu kıvamlı ayran ilave edilip, karıştırılır. ÜZERİNE ; Biraz kuru nane eklenir. Soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Katma çorbası - Gaziantep Mutfağı - |
|
- Katma çorbası - Gaziantep Mutfağı - |
|
- Katma çorbası - Gaziantep Mutfağı - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder