4 Mart 2015 Çarşamba

TURŞULU ÇORBA - POLONYA ( KUZEY AVRUPA ) MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Turşulu çorba -
   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 tane kereviz, 4 tane patates, 1 tane havuç, 2 su bardağı turşu ( salatalık, biber, lahana ), 5 su bardağı su, yarım çay bardağı turşu suyu, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı kıyılmış dereotu, yeterli miktarda karabiber ve tuz   * İsteğe bağlı olarak, 1 su bardağı krema   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğan, kereviz ve havucun kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küp küp doğranır. Çorba tenceresinde tereyağı eritilir. Küp doğranmış sebzeler ilave edilir ve orta hararetli ateşte, karıştırılarak, kavrulur. Patatesin kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra rendelenir ve kavrulan sebze karışımına ilave edilerek, birlikte kavurmaya devam edilir. Kavrulunca, Su ve turşu suyu koyulup, karıştırılır ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Sebzeler yumuşayınca, ateş kısılır. İsteğe bağlı olarak, krema ilave edilip karıştırılır. Pişen çorbanın tadına bakılarak, tuzu ayarlanır. Servis kabına boşaltılır. Karabiber ile kıyılmış dereotu serpildikten sonra sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.         * İsteğe bağlı olarak çorbaya, krema ilave edilip karıştırılabilir.                                                                                            
- Turşulu çorba -
- Turşulu çorba -
- Turşulu çorba -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder