7 Mart 2015 Cumartesi

GAZİANTEP UN ( PÜŞÜRÜK ) ÇORBASI - GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ - GAZİANTEP MUTFAĞI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Gaziantep un ( püşürük ) çorbası -
 MALZEMELER :  1,5 su bardağı un, ıslatmak için ; 1 su bardağı su, yeterli miktarda tuz   Diğer çorba  malzemeleri ; 4 su bardağı kemik suyu veya su, 1 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 kâse yoğurt   HAZIRLANIŞI : Un, bir kap içine koyulur. Yeterli miktarda tuz serpilir ve iyice karıştırılır. Tuzlu un, masa üzerine, ince bir tabaka halinde yayılır. El suya batırılır ve unun üzerine serpilir. 15 saniye beklendikten sonra un, el ile hafifçe karıştırılır. Su ile undan oluşan topaklar, 4 su bardağı sıcak kemik suyunda veya suda haşlanır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Topaklar haşlanıp, çorba kıvam alınca, ateşten alınır. ÜZERİNE ; Kızdırılmış yağda nane yakılarak, hazırlanan çorbanın üzerine dökülür. Yoğurt ile servis yapılır.   Afiyet olsun.       * Gaziantep usulü püşürük çorbası, hamur çorbasına benzese de yapılışı ve lezzeti farklıdır.       * BİLGİ ; Adana usulü '' Püşürük Çorbası '' pişirirken, su ile undan oluşan topaklar, bir süre kurumaya bırakılır. Daha sonra halka halka doğranmış kuru soğan ile birlikte kızartılır. Suda haşlanır. Tereyağında kızdırılan kırmızı pulbiber kuru nane ve tuz karışımı kaynayan çorbanın üzerine, sıcak sıcak ilave edilir. Çorba, dinlendikten sonra servis yapılır.                                                                                                            
- Gaziantep un ( püşürük ) çorbası -
- Gaziantep un ( püşürük ) çorbası -
- Gaziantep un ( püşürük ) çorbası - 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder