1 Mart 2015 Pazar

HARİRA ÇORBASI - FAS ( KUZEY AFRİKA ) MUTFAĞI - ( 8-10 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Harira çorbası -
  MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, Yarım kg. yağsız kuşbaşı  kuzu eti, 1 tane kereviz, 4 tane domates, 1 su bardağı nohut, 1,5 çay bardağı yeşil mercimek, 9 su bardağı su veya tavuk suyu, 1 çay bardağı şehriye, 8 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım su bardağı kıyılmış taze kişniş, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tarçın, yeterli miktarda tuz, 1 tane yumurta, 1 limonun suyu   HAZIRLANIŞI :  Nohut, geceden yıkanıp, ıslatılır ( suda bekletilir ). Ertesi gün, suyu süzülüp yıkanır ve 4 su bardağı su ile haşlanır. Haşlama suyu, çorbada kullanılmak üzere bekletilir. Yağsız kuşbaşı kuzu eti, zerdeçal, zencefil,  kırmızıbiber, karabiber, zeytinyağı, küp doğranmış kereviz kuru soğan ve kişniş büyük bir tencereye koyulur. Orta hararetli ateşte 5 dakika karıştırılarak, kavrulur. Küp doğranmış domatesler eklenir. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Su veya tavuk suyu, yıkanmış yeşil mercimekler ve tuz ilave edilir. Kaynayınca, tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte 2 saat pişirilir. Servis yapılmadan 10 dakika önce nohutlar ve şehriyeler, çorbaya ilave edilir. Birlikte, 10 dakika pişirilir. Yumurta ile limon suyu çırpılır. Çorbanın suyundan ilave edilip karıştırıldıktan sonra pişen çorbaya karıştırılır. Harira çorbası, servise hazırdır.  * Hazırlanan '' Harira Çorbası ''  yine, Fas mutfağından '' İrmikli harşa '' eşliğinde, servis yapılabilir.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                        
- Harira çorbası -
- Harira çorbası -
- Harira çorbası -
                                                                                                                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder