8 Mart 2015 Pazar

MAŞ ÇORBASI - GAZİANTEP MUTFAĞI - GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Maş Çorbası - Gaziantep Mutfağı -
  MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 su bardağı maş fasulyesi, 1 çay bardağı pirinç, 1 tane kurutulmuş  kırmızı biber, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı kırmızı biber, 2 çorba kaşığı kurutulmuş tarhun, 1 çay bardağı sıvı yağ, 12 su bardağı su, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI : Maş fasulyesi yıkanıp, 12 su bardağı su ile birlikte tencereye koyulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca, maş fasulyelerinin kabukları, üste çıkar. Bu kabuklar, kevgir ile alınıp, tencereden çıkarılır. 6 su bardağı su tencereye ilave edilir. Kabukları soyulup, halkalar halinde doğranan kuru soğan, pirinç, salça, doğranmış kuru kırmızı biber ve tuz eklenerek, pirinçler açılıncaya kadar pişirilir. Tavada yağ ısıtılır ve soğuyunca, tarhun ile kırmızı biber koyulup, çorbaya boşaltılır. Hazırlanan maş çorbası, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.       * Maş fasulyesinin  hücre yenileyici özelliği vardır. Besleyici ve doyurucudur.                                                                              
- Maş Çorbası - Gaziantep Mutfağı -
- Maş Çorbası - Gaziantep Mutfağı -
                                                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder