22 Ağustos 2016 Pazartesi

HEYBELİ ÇORBA - İZMİR MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak çorba -


- Heybeli Çorba -
   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 çay bardağı kuru börülce, 1 çay bardağı bulgur, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı ev salçası, 1 çay kaşığı kuru nane, yarım çay kaşığı kekik, kırmızı pul biber ( isteğe bağlı ) yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur. Doğranan kuru soğanlar ilave edilir ve soğanlar pembeleşinceye kadar, orta hararetli ateşte kavrulur. Yıkanmış kuru börülceler ile bulgur ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Salça da ilave edilerek 1-2 dakika kavrulduktan sonra 7 su bardağı su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Börülceler pişince; kekik, nane, tuz, isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ilave edilir. Kısık ateşte 1-2 taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanan çorba, çorbalığa boşaltılır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                    
- Heybeli Çorba -
- Heybeli Çorba -
- Heybeli Çorba -
                                                                                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder