4 Ağustos 2016 Perşembe

LEPE ÇORBASI - ADANA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak çorba -

 

- Lepe Çorbası -
   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 çay bardağı ince bulgur, 3 tane yeşil biber, 2 tane domates, 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda su, karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küp küp doğranır. Yeşil biberler yıkanıp kurulandıktan sonra sap ve tohumları çıkartılır. küp küp doğranır. Domatesler yıkanır. Kabukları soyulur. Küp küp doğranır. Çorba tenceresine tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte eritilir. Eriyince, doğranmış kuru soğanlar ile doğranmış yeşil biberler ilave edilir ve karıştırılarak soğanlar pembeleşinceye kadar birlikte kavrulur. Doğranmış domatesler ile ince bulgur ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Karabiber ve tuz koyulur. Çorba kıvamı oluşturulacak miktarda sıcak su ilave edilerek, pişmeye bırakılır. Pişince, ateşten alınır. Tuzu kontrol edildikten sonra çorba tabaklarına pay edilir ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                                      
- Lepe Çorbası -
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder