7 Ağustos 2016 Pazar

PATLICAN ÇORBASI ( közlenmiş ) - İSTANBUL MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak çorba -


- Patlıcan Çorbası -
   MALZEMELER : 1 tane büyük boy kuru soğan, 2 tane közlenmiş büyük boy patlıcan, 1 tane büyük boy havuç, 1 tane pırasa, 7 su bardağı tavuk suyu, 1 bardak beşamel sos, yeterli miktarda karabiber ve tuz  ÜZERİ İÇİN : 1 küçük boy patlıcan, kızartmak için yeterli miktarda zeytinyağı, 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri   HAZIRLANIŞI :  Patlıcanlar ateş üzerinde közlenir, kabuklarından ayrılarak, incecik kıyılır. Kuru soğan, pırasa ve havuç ayıklanıp, yıkandıktan sonra iri iri doğranarak, tencereye koyulur. Közlenip kıyılmış patlıcanlar ilave edilir. Tavuk suyu ilave edilip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince ateşten alınarak, el blenderinden geçirilir ve tekrar tencereye aktarılır. Beşamel sos ilave edilir. Karabiber ve tuz ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. ÜZERİ İÇİN; Çok ince dilimlenmiş patlıcan, zeytinyağında kızartılır. Pişen çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Kızartılmış patlıcanla süslendikten sonra sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.   * BEŞAMEL SOS: MALZEMELER : 1 tane yumurta, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 su bardağı süt, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI : Sos tavasında tereyağı eritilir. Un ilave edilir ve karıştırılarak, hafif pembe renk alıncaya kadar kavrulur. Süt eklenir ve koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak, pişirilir. Pişince ılınması için bekletilir. Ilınınca, içine yumurtalar kırılır. Rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ilave edilip, iyice karıştırılarak, kullanıma hazır hale getirilir.                                                          
- Patlıcan Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder