24 Ağustos 2016 Çarşamba

KARA KABAK ÇORBASI - ORDU MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak çorba -


- Kara kabak çorbası -
   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 4 tane orta boy kara kabak, 10 tane taze fasulye, 1 su bardağı taze barbunya, 1 tane domates, 2 kaşık tereyağı, 2 kaşık mısır unu, 6 su bardağı su, yarım demet maydanoz, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Yıkanıp kurulanan kara kabakların alt ve üst kısımları kesilerek çıkartılır. Küçük küpler halinde doğranır. Barbunyalar yıkanır ve küçük bir tencereye koyularak, haşlanır. Haşlanınca, suyu süzdürülür. Çorba tenceresine 6 su bardağı su koyulur ve orta hararetli ateşte kaynatılır. Tuz ilave edilip, bir taşım daha kaynatılır. Taze fasulyeler ayıklanıp yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır ve kaynayan tuzlu suya atılır. Doğranan kara kabaklar da koyulur. Fasulyeler ile kara kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Mısır unu az su ile karıştırıldıktan sonra çorba tenceresine ilave edilir ve karıştırılarak pişirilir. Çorba kıvam almaya başlayınca, tuzu ilave edilir ve bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Domates yıkanır, kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Tavada tereyağı eritilir. Kuru soğanlar ilave edilerek, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulunca, domatesler ilave edilir. Karıştırılarak biraz pişirildikten sonra ateşten alınır ve çorbanın içine boşaltılır. Maydanozlar iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır ve çorbaya ilave edilip, karıştırılır. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                  
- Kara kabak çorbası -
- Kara kabak Çorbası -
- Kara kabak çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder