30 Ağustos 2016 Salı

NOHUTLU İŞKEMBE ÇORBASI - AYDIN MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak çorba -

- Nohutlu işkembe çorbası -
- İşkembe -
   MALZEMELER :  Yarım kg. temizlenmiş işkembe, 2 tane havuç, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİNE ; 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber   SOSU İÇİN ; 1 çay bardağı sirke, 5-6 diş sarımsak         HAZIRLANIŞI : İşkembe bol su ile yıkandıktan sonra çorba tenceresine koyulur. Yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanınca, istenen büyüklükte doğranır. Diğer çorba tenceresinde tereyağı kızdırılır. Un ilave edilir. Karıştırılarak, rengi dönünceye kadar kavrulur. Kavrulunca, işkembenin haşlandığı su  ilave edilir. Sürekli karıştırılarak, topaklanmaması sağlanır. Doğranmış işkembeler, küçük doğranmış havuç, haşlanmış nohut, karabiber ve tuz ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika kaynatıldıktan sonra çorba tenceresi ateşten alınır. ÜZERİNE; Sos tavasına tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte eritilir. Kırmızı biber ilave edilir. Karıştırılır ve çorbanın üzerine dökülür. Sarımsaklar ayıklanır ve tahta havanda az tuz ile dövülerek, ezilir. Sirke ilave edilerek, karıştırılır. Çorbaya dökülür. Hazırlanan çorba sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                                        
- Nohutlu işkembe çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder