31 Ağustos 2016 Çarşamba

UYDURUK ÇORBA - GAZİANTEP MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak çorba -


- Uyduruk Çorba -
   MALZEMELER : Bir tabak önceki öğünden kalma zeytinyağlı enginar yemeği, 3 bardak domates suyu veya kabukları soyulduktan sonra kuşbaşı doğranmış 3 tane domates, 3 su bardağı su, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz  ÜZERİ İÇİN;  1 tatlı kaşığı kuru kekik   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine zeytinyağı, un, karabiber ve tuz koyulur. Orta hararetli ateşte, unun rengi dönünceye kadar karıştırılarak kavrulur. Kavrulunca, domates suyu veya doğranmış domatesler ile su koyulur. Enginar yemeği ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Kaynayıp, biraz kıvam alınca, el blenderinden veya süzgeçten geçirilir. Tekrar ateşe koyulur. 1-2 taşım kaynatılır. Kıvamı koyulaşınca, ateşten alınır. Üzerine; kuru kekik serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.     * Bilgi ; Gaziantep kadınlarının her şartta ailesini yemeksiz bırakmadığı söylenir. Eldeki kısıtlı imkanlarla veya imkansızlıklar içinde bile yaratıcılık güçlerini  kullanarak,  lezzetli çorbalar veya yemekler yaptıkları kayıtlara geçmiştir. '' Uyduruk Çorba '' da bunlardan biridir. Uyduruk çorbanın çok çeşitli tarifleri vardır.                                                              
- Uyduruk Çorba -
- Uyduruk Çorba -
- Uyduruk Çorba -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder