8 Ağustos 2016 Pazartesi

PİRPİRİM ÇORBASI ( MALATYA MUTFAĞI ) - 6 kişilik - - Sıcak çorba -


- Pirpirim Çorbası -
  MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, yarım çay bardağı kuru fasulye, yarım çay bardağı nohut, yarım çay bardağı yeşil mercimek, yarım kg. pirpirim ( semizotu ), 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda su karabiber ve tuz   KEF ( SOS ) İÇİN ; 3 çorba kaşığı tereyağı, yarım çorba kaşığı un, yarım çay kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Akşamdan ıslatılan kuru fasulye ile nohut, ayrı ayrı haşlanır. Kef ( sos ) hazırlamak için, 3 çorba kaşığı tereyağı tencereye koyularak kızdırılır ve bir kap içine süzülür. Tencerenin içinde kalan tortulu kısıma un ile tuz ilave edilerek, kavrulur. Çorba tenceresine, yemeklik doğranmış kuru soğan koyulur. Karıştırılarak pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine, hazırladığımız kef ( sos ), salça ve tuz eklenerek, karıştırılır. 5 bardak su ilave edilir. Mercimek ilave edilerek, haşlanır. Kuru fasulye, nohut ve yıkanıp doğranmış pirpirim ( semizotu ) ilave edilerek, pişirilir. Kap içine süzmüş olduğumuz tereyağı ile karabiber ilave edilir. Pişince, ateşten alınır ve sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                  
- Pirpirim Çorbası -
- Pirpirim Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder