|
- Nohutlu ıspanak çorbası - |
MALZEMELER : 1 baş büyük boy soğan, 300 gr. ıspanak, 3 su bardağı hindi suyu, 2 su bardağı su, 2 çorba kaşığı un, 1,5 su bardağı haşlanmış nohut, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tutam kırmızı pul biber, 1 tutam, her renk top karabiberden, yeni çekilmiş karabiber, 1 tutam toz kırmızı biber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Ispanaklar, bol su içinde, yarım saat kadar bekletildikten sonra akan su altında iyice yıkanırlar, son yıkama suyuna birkaç damla sirke koyularak, süzülmeye bırakılırlar ve suları süzüldükten sonra ince ince kıyılırlar. Tencereye, tereyağı ve zeytinyağı koyularak, ısıtılır. İçine; ince kıyılmış soğanlar, bir tutam tuz, kırmızı toz biber, karabiber ilave edilir ve sürekli karıştırılarak, kavrulur. 2 çorba kaşığı un da eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edilir. İnce kıyılmış ıspanaklar da koyularak, kavurmaya devam edilir. Haşlanmış nohutlar da eklenir. Karıştırılarak, bir kaç dakika daha kavrulduktan sonra hindi suyu ve su ilave edilip, orta hararetli ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır ve kaynamaya başlayınca karıştırmaya son verilir. Ispanaklar pişip, çorba kıvam alınca, çorba bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır.Üzerine bir tutam kırmızı pul biber serpiştirilir ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder