23 Ekim 2014 Perşembe

ET SULU GARNİTÜRLÜ HAVUÇ ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 3 tane büyük boy havuç, 4 su bardağı et suyu, 1 kase garnitür konserve, 1 çorba kaşığı un, 1 tane limon, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı toz zencefil, birkaç dal dereotu, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; Yeterli miktarda toz kimyon   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresine tereyağı ve zeytinyağı koyularak, ısıtılır. Çentilmiş kuru soğanlar ilave edilerek, hafif ateşte sotelenir. un ilave edilerek, 1-2 dakika karıştırılır. Havuçların üzeri kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra rendelenerek, çorba tenceresine ilave edilir. Yeterli miktarda tuz ve kırmızı pul biber ilave edilerek, suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Kavrulunca, et suyu ilave edilir. Orta hararetli ateşte, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, konserve garnitür, tel süzgece boşaltılır. Soğuk su ile yıkandıktan ve suyu süzdürüldükten sonra çorba tenceresine ilave edilir. Kırmızı pul biber serpiştirilir. Dereotu iyice yıkanıp, kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Havuçlar pişip, çorba kıvam alınca, tencere ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Kıyılmış dereotu ile toz zencefil serpiştirilir. Hazırlanan çorba, çorba kâselerine pay edilir. Limon yıkanıp kurulanır. Boylamasına 4 eşit parçaya kesilir ve sıcak çorba ile birlikte sofraya götürülerek, servis yapılır. Çorba, üzerine toz kimyon serpiştirilerek içilir.        * Garnitür konservesinde; küp doğranmış patates ile havuç ve bezelye vardır.        Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder