24 Ekim 2014 Cuma

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI - SALÇALI BİBERLİ BİSKÜVİ - ( 8 kişilik ) - Ilık Servis -

     **** MALZEMELER :  1 tane yumurta akı, 1 su bardağı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 3 çorba kaşığı salça, yarım çorba kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 tane yumurta sarısı, yarım çorba kaşığı kırmızı pul biber   HAZIRLANIŞI :  Çukur cam kap içine, un elenir. Ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuza, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta akı, salça,kırmızı pul biber ve tuz koyulup, karıştırılır. Havuzun kenarındaki unlar, yavaş yavaş havuzun içine doğru çekilerek, malzemeler yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur. Hamurun üzeri nemli temiz bir mutfak havlusu ile örtülerek, 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur, hafifçe un serpilmiş tezgahta, 2 cm. kalınlığında merdane yardımı ile açılır. una batırılmış, kenarı tırtıllı küçük kurabiye kalıbı ile kesilir. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilen hamurların üzerine; yumurta sarısı sürülür. Kırmızı pul biber serpiştirilir. Önceden 200 C derecede ısıtılan fırında kontrol edilerek, yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Pişen salçalı biberli bisküviler, servis kabına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, ılık servis yapılır.     * İsteğe bağlı olarak, bisküvilerin ortalarına, fırına verilmeden önce, fındık içi de yerleştirilebilir.      Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder