25 Ekim 2014 Cumartesi

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI - KEPEK UNLU OTLU KURABİYE - ( 6 kişilik ) - Soğuk Servis -

    **** MALZEMELER :  1,5 su bardağı kepekli un, 1 su bardağı buğday unu, 1 su bardağı süt, 1,5 çorba kaşığı tereyağı, 4 çorba kaşığı kıyılmış karışık taze ot, 1 tatlı kaşığı krem tartar, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çorba kaşığı susam  HAZIRLANIŞI :  Fırın önceden 220 C derecede ısıtılır. Bir fırın tepsisine hafifçe un serpilir. Cam yoğurma kabına, kepekli un ile buğday unu elenir. Karbonat, krem tartar, toz kırmızı biber ve tuz kâseye elenir. Tereyağı eklenip, kalın ekmek kırıntılarını andırıncaya kadar, parmak uçları ile ovulur. Taze otlar ve süt ilave edilip yoğrularak, yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur, hafifçe un serpilmiş tezgaha koyulur. Sertleşmemesi için, çok fazla yoğrulmaz. Hamur, 23 cm. çapında bir yuvarlak olacak şekilde merdane yardımı ile açılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine hafifçe su sürülür. Eşit şekilde susam taneleri serpiştirilir. Hamur dikkatlice 8 eşit parçaya dilimlenerek, 8 tane üçgen parça elde edilir. Dilimler tepsi içinde tek tek ayrılarak, aralıklı olarak yerleştirilir. Fırında, altın sarısı rengini alıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Pişince fırından çıkarılıp, tel ızgara üzerine alınarak soğutulur. Soğuyunca, servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, soğuk servis yapılır.    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder