23 Ekim 2014 Perşembe

SEVGİ ' NİN ÇORBA EKMEĞİ - OTLU KABAKLI EKMEK - ( 4-6 kişilik ) - Ilık veya Soğuk -

     **** MALZEMELER :  3 tane yumurta, 250 gr. kabak, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 3 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yeterli miktarda taze nane, dereotu, fesleğen ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Kabakların üzeri kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra rendelenir. Tavaya tereyağı koyularak, hafif ateşte ısıtılır. Isınınca, rendelenmiş kabaklar koyulur. Suyunu salıp çekinceye kadar, karıştırılarak sotelendikten sonra soğumaya bırakılır. Kaşar peyniri rendesi, yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış taze nane, fesleğen ve dereotu ilave edilir. Zeytinyağı, süt ve yumurtalar mikser ile çırpılır. Un ile kabartma tozu karıştırılarak, ilave edilir ve spatula ile yavaşça karıştırılır. Kabaklar ile yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış taze otlar ilave edilir. Baton kek kalıbı yağlanır. Kabaklı karışım, kalıba boşaltılır. Önceden 180 C derecede ısıtılan fırında kızarıncaya kadar, yaklaşık 60 dakika pişirilir. Pişince fırından çıkartılır. Ilınınca, dilimlenerek, servis tabağına dizilir. Hazırlanan çorba ile birlikte sofraya götürülerek, ılık veya soğuk servis yapılır.    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder