25 Eylül 2011 Pazar
BULGURLU, RADİKA ÇORBASI - Ermeni Usulü - - Sebzeli, Sütlü, Tahıllı, Otlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : ( 4 kişilik ) 1 demet radika, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 baş rendelenmiş soğan, 1 çay bardağı ince bulgur, 2 su bardağı su, 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tane limon, 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Radika aprakları, bol tuzlu suda yarım saat bekletilir. İyice yıkanır ve ince ince kıyılır. Tencere, orta hararetli ateşte kızdırılır. Zeytinyağı koyulur. Kızgın yağlı tencerede, rendelenmiş soğanlar, sararıp yumuşayıncaya kadar kavrulur. Bulgur eklenip birkaç dakika daha kavrulduktan sonra su ilave edilerek, kaynatılır. Bulgurlar pişince, ince kıyılmış radikalar ilave edilir. Radikalar, yumuşayıp, yarı diri kalacak şekilde pişirilir. Tencereye kaynar süt ilave edilir. Tuz, tereyağı, karabiber eklenir. Ateş kısılır ve Çorba kısık ateşte kıvamlandırılır. En sonunda, içine limon suyu sıkılır. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * İstenirse; bu çorbaya, siyah köy zeytini de ilave edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder