|
- Kuru nohut çorbası - |
MALZEMELER: 2 su bardağı nohut, 7 - 8 bardak su, 1 dilim ekmek, 5 çorba kaşığı yoğurt, 1,5 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta sarısı, yarım limon suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çorba kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI : Nohutlar iyice yıkanır ve büyükçe bir kaba koyularak üzerini 3 parmak geçecek miktarda su ilave edilir ve 1 gece dinlendirilir. Ertesi gün, suyu süzdürülmeden, içine 1 dilim ekmek koyularak haşlanır. ( ekmek nohudun gazını alır) Haşlandıktan sonra ateş kısılır, ekmek çıkartılır ve tuzu ayarlanır. Ayrı bir kapta; 5 çorba kaşığı yoğurt, 1,5 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta sarısı, yarım limonun suyu,1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 diş dövülmüş sarımsak ile yapılan terbiye, iyice çırpılır. Bu karışım, kısık ateşteki nohuda, yavaş yavaş ve karıştırılarak eklenir. 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çorba kaşığı tereyağında kızdırılıp, karıştırılarak, çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder