25 Eylül 2011 Pazar
SUTERESİ ( KERDEME ) ÇORBASI - Sütlü, Sebzeli, Otlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 demet suteresi ( kerdeme ), 1 baş soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı su, 2 tane patates, 2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Suteresi ayıklanarak, bol suda yarım saat bekletilir. İyice yıkanarak, süzgüde süzülmeye bırakılır. İnce doğranmış soğan, tencereye koyulur. Orta hararetli ateşte, tereyağı ilave edilerek, sürekli karıştırılarak, soğanlar yumuşayıp sararıncaya kadar kavrulur. Üzerine, 5 bardak su, 4 eşit parçaya bölünmüş patates ve tuz ilave edilerek pişirilir. Patatesler yumuşayıp, yarı diri hale gelince, sıcak süt eklenir. Birkaç taşım kaynatılır ve kabaca kıyılmış sutereleri çorbaya ilave edilir. Tekrar 1-2 taşım kaynatılarak, çorba ateşten alınır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * MANİ : Tencerenin kalayı, Kızlar çeker halayı, Allah için söyleyin, Var mı çorbanın kolayı. * Kara kara kazanlar, Kara yazı yazanlar. Cennet yüzü görmesin, Aramızı bozanlar. * Sini kalaylı sini. Üstü dolaylı sini. Evlenmek bir keredir. Seç de al iyisini. * Kalem elde ne gezer, Keklik taşta ne gezer, Meyil vermiş güzele, Akıl başta ne gezer.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder