8 Eylül 2011 Perşembe
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BAMYA MODELİ MAKARNALI, BAMYA ÇORBASI - - Sebzeli, Baharatlı, Otlu, Hamurlu, Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : MAKARNASI İÇİN ; 1 su bardağı bamya modeli makarna, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 fiske tuz, 1 fiske karabiber, 2 - 3 su bardağı su DİĞER MALZEMELER ; 2 su bardağı bamya, 2 tane orta boy domates, 1 baş soğan, 2 diş sarımsak, bir fiske tuz, 1 fiske karabiber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, bir fiske tarçın, 1 fiske kimyon, 1,5 - 2 su bardağı su, 1 tane limon SÜSLEME İÇİN ; Birkaç dal dereotu HAZIRLANIŞI : Tencereye makarnayı haşlamak için su koyulur. İçine tuz ve 1 çorba kaşığı yağ ilave edilerek, kaynatılır. Kaynayınca; bamya modeli makarnalar atılır. Diriliği kaybolmayacak şekilde, 6 - 7 dakika kadar kaynatılır. Kaynama tamamlanınca, kevgire boşaltılıp, üzerine soğuk su dökülür. Tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte, ısıtılır. Domates ve biber salçaları ve karabiber koyulur ve haşlanarak soğuk sudan geçirilip süzülen, bamya modeli makarnalar ilave edilir. Karıştırılarak bir kenarda bekletilir. Bamyaların tepeleri huni şeklinde kesilerek ayıklanır ve limonlu veya az sirkeli su ile yıkanır. Tencerede; ince doğranmış soğan, ince kıyılmış sarımsak ile 2 kaşık zeytinyağında sotelenir. Yıkandıktan sonra kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp doğranmış domatesler, 1 fiske tuz, bir fiske tarçın, bir fiske kimyon, bir fiske karabiber ve yıkanıp suyu süzdürülmüş bamyalar ilave edilip, tahta bir kaşık ile yavaşça karıştırılır. 1,5 veya 2 su bardağı su ilave edilir. Yarım limon sıkılır ve orta hararetli ateşte pişirilir. Bamyalar piştikten sonra 1 çay bardağı kadarı süslemede kullanılmak üzere ayrılır. Diğer bamyalar, blenderden geçirilip, içine haşlanmış makarnalar ilave edilir ve karıştırılarak, bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Pişen çorba; çorba kaselerine veya çorba tabaklarına paylaştırılır. Üzeri; ayrılan bamyalarla ve dereotu ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder