22 Eylül 2011 Perşembe
TERBİYELİ TAZE FASULYE ÇORBASI - Terbiyeli, Otlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : Yarım kg. taze fasulye, 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı yoğurt, yarım su bardağı un, 1 tane yumurta, 5 su bardağı su, 1 çay bardağı süzme yoğurt, 2 diş sarımsak ÜZERİ İÇİN ; 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, yarım demet dereotu HAZIRLANIŞI : Fasulyeler ayıklanarak, ince ince kıyılır. Tencereye koyularak, üzerine su, tereyağı, ince kıyılmış sarımsak ilave edilir ve orta hararetli ateşte pişirilir. Terbiye için; yoğurtlar, un ve yumurta birlikte çırpılır. Üzerine, kaynayan fasulye suyundan 1 kepçe ilave edilir. Fasulyeler yumuşayınca, hazırlanan terbiye, sürekli karıştırılarak, fasulyelere ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Kızdırılan zeytinyağında, toz kırmızı biber yakılarak, çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. İnce kıyılmış dereotu da çorbanın üzerine serpiştirilerek, çorba sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder