29 Eylül 2011 Perşembe
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SÜTLÜ, SEMİZOTU ÇORBASI - - Sütlü, Sebzeli, Otlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 demet semizotu, 1 baş arpacık soğanı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane patates, 1 tane domates, 3 su bardağı süt, 2 su bardağı su, karabiber ve yeteri kadar tuz ÜZERİ İÇİN ; 2 çorba kaşığı yoğurt ve semizotu dalı veya yaprakları HAZIRLANIŞI : Tencerede, ince doğranmış soğan, zeytinyağında hafifçe sotelenir. Başka bir tarafta, kabukları soyularak, iyice yıkanıp, kabaca doğranıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ile haşlanmış ve yumuşayınca, suyu ile birlikte ezilmiş patates, suyu ile birlikte ilave edilir. Rendelenmiş domates, süt, su, karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edilerek karıştırılır ve orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Semizotları yarım saat suda bırakıldıktan sonra iyice yıkanarak, temizlenir ve kıyılarak çorbaya ilave edilir. 5 dakika kadar hafif ateşte kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Çorba tabaklarına, kaselerine veya çorba bardaklarına paylaştırıldıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı yoğurt koyulup, semizotu dalı veya yaprakları ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder