|
- Pirinçli ıspanak çorbası - |
MALZEMELER : Yarım kg. ıspanak, 1 baş iri soğan, 1 çay bardağı pirinç, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 su bardağı ılık su, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 fiske köri, 1 tane kesme şeker, yeterince tuz SÜSLEMEK İÇİN ; Küçük ceviz büyüklüğünde 3 top kahvaltılık eritilmiş lor peyniri, 1 çay kaşığı susam ve çörekotu, 1 çay kaşığı acı veya tatlı toz kırmızı biber, 1 yaprak bebek ıspanak yaprağı HAZIRLANIŞI : Tencereye tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Zeytinyağı ilave edilir. Dövülmüş sarımsak ile çok ince kıyılmış soğan ve tuz koyularak, hafifçe kavrulur. Pirinç, yıkanarak ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Çok temiz yıkanıp çok çok ince kıyılmış ıspanak yaprakları da ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Köri, kesme şeker ve karabiber de ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Tavuk suyu ve ılık su koyularak, karıştırılır. Çorba orta hararetli ateşte, kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta; Eritilmiş, kahvaltılık lor peynirinden küçük ceviz büyüklüğünde 3 top hazırlanır. Birinci top, susamlı çörek otuna bulanır. İkinci top, acı veya tatlı kırmızı toz kırmızı bibere bulanır. Üçüncü top ise, olduğu gibi bırakılır. Bir iki taşım kaynatılan çorba, büyük ve geniş çorba servis kasesine aktarılır. Üzerine, bebek ıspanak yaprağı yerleştirilir. Bu ıspanak yaprağının üzerine de, hazırlanan lor peyniri topları yerleştirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder