22 Eylül 2011 Perşembe
KURU MISIR ÇORBASI - Sebzeli, Unlu, Yoğurtlu, Tahıllı Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 su bardağı kuru mısır, 6 - 7 su bardağı su, 1 dilim ekmek, yarım soğan ( yemeklik doğranmış ), 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş dövülmüş sarımsak, 2 çorba kaşığı un, 5 - 6 dal kıyılmış kereviz sapı, kıyılmış yarım kırmızı salçalık biber, 1 çay bardağı çırpılmış yoğurt HAZIRLANIŞI : 1 su bardağı kuru mısır, genişçe bir kap içerisine koyulur. Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edilerek 1 gece bekletilir. Ertesi gün içine 1 dilim ekmek ilave edilerek, haşlanır. Haşlanınca, ekmek içinden çıkarılır. Ayrı bir yerde, yemeklik doğranmış yarım soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavrulur. 2 diş dövülmüş sarımsak, 2 çorba kaşığı un, 5 - 6 dal kıyılmış kereviz sapı, kıyılmış salçalık kırmızı biber, su,1 çay bardağı çırpılmış yoğurt ilave edilerek, iyice karıştırılır. Karışım, mısıra eklenerek, pişirilir. Pişince, sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder