19 Eylül 2011 Pazartesi
SEVGİ 'NİN SPESYAL ÇORBASI - ACI SİVRİBİBER TURŞULU, AVOKADO ÇORBASI - - Tavuk Sulu, Et Sulu veya Balık Sulu, Meyvalı Ezme Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 4 tane olgun avokado, 2 çorba kaşığı taze limon suyu ( Yeşil kabuklu molla limonu tercih edilir. ), 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane ince kıyılmış acı sivribiber turşusu, 1 diş dövülmüş sarımsak, 1 tane ince kıyılmış taze soğan, 1 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı tavuk suyu veya et suyu yada balık suyu, 1 çorba kaşışı kişniş tohumu, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze kişniş, 1 tutam tuz, 1 tutam taze çekilmiş karabiber, 1 çorba kaşığı çörekotu, 1 çorba kaşığı susam veya kişniş tohumu, susamlı kırıkkıraklar HAZIRLANIŞI : Avokadolar, ortadan ikiye bölünerek, çekirdekleri çıkarılır ve içleri bir kaşık yardımı ile bir kap içerisine çıkarılarak, bir çatal ile ezilerek, lapa haline getirilir. Önce limon suyu ve zeytinyağı, sonra kıyılmış acı sivribiber turşusu,sarımsak, taze soğan, kişniş, tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Çorba tenceresine, 1 çorba kaşığı un ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte tahta kaşık ile un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Hazırlanan avokado ezmesi ilave edilerek, iyice kavrulur. Sonra, içine; 6 su bardağı tavuk suyu veya et suyu yada balık suyu ilave edilerek, karıştırılarak kaynatılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır, kaselere paylaştırılarak üzerine kişniş tohumu veya çörekotu ile susam karışımı serpiştirilerek, servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder