29 Eylül 2011 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ANTEP FISTIĞI ÇORBASI - - Sebzeli, Unlu, Sütlü, Kuruyemişli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Antep fıstığı çorbası -
   MALZEMELER :  1 su bardağı Antep fıstığı tozu, 1 baş arpacık soğanı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı un, 2 su bardağı su, 3 su bardağı süt, yeteri kadar tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 çay bardağı Antep fıstığı kırığı   HAZIRLANIŞI :  Arpacık soğan, çok ince kıyılır ve tereyağı ile birlikte tencereye koyularak, kavrulur. Un ilave edilir ve un kokusu gidinceye kadar, kavurmaya devam edilir. Antep fıstığı tozu, süt ve su ilave edilir. Tuzu ayarlanarak, kaynamaya bırakılır. Kısık ateşte 5 - 6 dakika kadar kaynadıktan sonra ateşten alınır. Çorbanın Üstü, Antep fıstığı kırıkları ile süslenerek, servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                    
- Antep fıstığı çorbası -
- Antep fıstığı çorbası -
- Antep fıstığı çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder