2 Eylül 2011 Cuma
3 FARKLI TARİFLE, SOĞUK DOMATES ÇORBASI - Soğuk Çorba -
* SOĞUK DOMATES ÇORBASI : 1. TARİF : ( 6 Kişilik ) MALZEMELER : 5 tane domates, 2 su bardağı su, 4 çorba kaşığı sirke, 4 diş ince kıyılmış sarımsak, 5 - 6 dal fesleğen, 1 dal biberiye, karabiber, tuz HAZIRLANIŞI : Domateslerin kabukları soyularak, küp küp doğranır. İçinden 1 fincan kadarı bir kenara ayrılır. Bir tencereye; su, sirke, tuz, karabiber, sarımsak koyularak, orta hararetli ateşe oturtulur. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra, bir süzgeç yardımı ile sarımsaklar çıkartılır. Doğranmış domates, iri kıyılmış fesleğen ve yapraklarına ayrılmış biberiye ilave edilir.Karıştırılır ve ateşten alınır. Çorba, blenderden geçirilir, ılındıktan sonra buzdolabına koyulur. İyice soğuduktan sonra kaselere paylaştırılır. Bir kenara ayrılan, 1 fincan domates ile süzgeçle çıkarılan sarımsaklar, karıştırılarak kaselerin üzerine eklenir ve çorba servis yapılır. Afiyet olsun. * SOĞUK DOMATES ÇORBASI : 2. TARİF : ( 4 kişilik ) MALZEMELER : 6 tane bahçe domatesi, 1 tane salatalık, 1 tane yeşil biber, bir kaç sap fesleğen, 2 diş sarımsak, 250 ml soğuk su, 40 ml zeytinyağı, karabiber, tuz, 30 ml sirke HAZIRLANIŞI : Domatesin kabukları soyulur. Domatesler, salatalık ve yeşil biber küp küp kesilir. Bir miktar domates, salatalık ve yeşil biber, süsleme için bir kenara ayrılır. Birkaç sap fesleğenle beraber blendere koyulup, 2 diş sarımsak ile birlikte blenderden geçirilir. Koyu kıvamlı püre haline gelince, 250 ml soğuk su karabiber, tuz, 30 ml sirke ve 40 ml zeytinyağı ilave edilir. Bir kere daha karıştırılarak, buzdolabında soğumaya bırakılır. Soğuyan çorba, kaselere paylaştırılır. Bir kenara ayrılan; domates, salatalık ve biber üzerlerine serpiştirilir. Fesleğenlerle süslenerek, servis yapılır. Afiyet olsun. * SOĞUK DOMATES ÇORBASI : 3. TARİF : ( 4 kişilik ) MALZEMELER : 3 tane büyük boy domates, 1 tane orta boy salatalık, 1 litre domates suyu, zeytinyağı taze çekilmiş karabiber, acı sos, 2 tane sade grisini, 1 diş sarımsak, 2 tatlı kaşığı elma sirkesi,1 tane yeşil erik HAZIRLANIŞI : Domateslerin kabukları soyularak, blendere koyulur. Salatalığın kabukları soyulur, çekirdekleri temizlenir ve blendere koyulur. Püre haline gelinceye kadar karıştırılır. İstenilen yoğunluk elde edilinceye kadar, azar azar domates suyu ilave edilir. Grisini toz haline getirilerek, sarımsak ve elma sirkesi ile birlikte ilave edilir. Tekrar karıştırılarak, ince telli süzgeç yardımı ile suyu süzülür. Damak zevkine göre, acı sos ve karabiber ilave edilerek tatlandırılır. Soğuk domates çorbası, servis bardaklarına paylaştırılır.Üzeri; isteğe göre, çok ince kıyılmış salatalık veya çok ince dilimlenmiş yeşil erik süslenir. Çorba, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder