27 Şubat 2014 Perşembe
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI EKMEKLERİ - BADEMLİ VE BALLI TAM BUĞDAY EKMEĞİ - ( 6 kişilik )
* MALZEMELER : 3 su bardağı tam buğday unu, 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 1 çorba kaşığı bira mayası ( instant maya ) 2 su bardağı kadar ılık içme suyu, 1 çay bardağı kavrulduktan sonra öğütülmüş badem içi, yarım çay bardağı çiçek veya çam balı, 1 çay kaşığı tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çay bardağı iri dövülmüş badem içi, yarım çay bardağı kavrulmuş bütün badem içi HAZIRLANIŞI : Cam yoğurma kabına, tam buğday unu elenir. Bira mayası ve tuz una ilave edilerek, karıştırılır. Ortası, havuz şeklinde açılır. Tereyağı ile bal ilave edilir. Yavaşça ılık su ilave edilerek, yoğrulur. Öğütülmüş badem içi ilave edilerek, yoğurmaya devam edilir. İyice yoğrulup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur. Hazırlanan hamur yuvarlanarak, top haline getirilip, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine koyulur. Üzeri, temiz ve nemli bir mutfak havlusu ile örtülerek, 30 dakika dinlendirilir. Fırın, 190 C derecede ısıtılır. Hazırlanan hamur dinlenince üzerine; iri dövülmüş badem içi serpiştirilir. Kavrulmuş bütün badem içi ile süslendikten sonra fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 40 dakika pişirilir. Pişince, fırından çıkarılıp, fırın teli üzerinde soğutulur. Soğuduktan sonra ince ince dilimlenerek, ekmek sepetine yerleştirilir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, servis yapılır. Afiyet olsun. * Badem içi yerine, fındık içi veya ceviz içi de kullanılabilir. Küçük yuvarlak ekmekcikler şeklinde de hazırlanabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder