8 Şubat 2014 Cumartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SOSLU KONSANTRE DOMATES KONSERVESİ ÇORBASI - KIŞLIK HAZIRLIKLARLA YAPILAN ÇORBALAR - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1,5 çorba kaşığı konsantre domates sosu konservesi, 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı, 1,5 çorba kaşığı un, 1-2 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber, 1 tane defne yaprağı, 4 su bardağı içme suyu, yeterli miktarda tuz SOSU İÇİN ; 4 tatlı kaşığı yoğurt, 1-2 diş dövülmüş sarımsak, 1 tutam boncuk kekik, 1 tutam tuz HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur. Un, karabiber, defne yaprağı, tuz ilave edilir. Orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile karıştırılarak, unun rengi hafifçe koyulaşıncaya kadar kavrulur. Konsantre domates sosu konservesi koyulur. Domates, suyunu salıp çekinceye kadar karıştırılarak, kavurmaya devam edilir. İçme suyu ilave edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca, ateş kısılır. Çorba kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Çorba, kıvam alınca ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. Servis kabına boşaltılır. SOSU İÇİN ; 1-2 diş sarımsağın kabukları soyulur. Bir tutam tuz ile tahta havanda dövülür. 4 çorba kaşığı yoğurda ilave edilir. 1 tutam boncuk kekik ilavesi ile karıştırılır ve hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Bilgi : Mevsiminde, ev usulü yapılan, konsantre domates sosu konservesinin hazırlanışı, bloğumda bulunmaktadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder