27 Şubat 2014 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KURU REYHANLI FIRINLANMIŞ DOMATES ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : 1 tane kuru kırmızı soğan, 10 tane büyük boy domates, 5 diş sarımsak, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı mısır unu, 2 tane defne yaprağı, 4 su bardağı sıcak içme suyu, 1 tatlı kaşığı kuru reyhan 1-2 tutam her renkten yeni çekilmiş top karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN : 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kuru reyhan   HAZIRLANIŞI :  Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra ortadan ikiye bölünerek, fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine, defne yaprakları yerleştirilir. Kırmızı soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra daire şeklinde doğranarak, domateslerin üzerine koyulur. Sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra soğanların üzerine yerleştirilir. 150 C derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika közlenir. Çorba tenceresinde, zeytinyağı ısıtılır. Isınınca, mısır unu ilave edilir. Orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafifçe kavrulur. Karabiber ile tuz serpilip, karıştırılır. Közlenmiş domatesler fırından çıkarılır. Kabukları soyularak, çorba tenceresine ilave edilir. Közlenmiş kuru kırmızı soğan, sarımsaklar ve defne yaprağı da çorba tenceresine koyulur. Üzerine, sıcak içme suyu boşaltılır. Kuru reyhan yaprakları ilave edilir. Karıştırılarak, çorba kıvam alıncaya kadar, kaynatılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Defne yaprakları çıkarılır. El blenderinden geçirilir. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. Orta hararetli ateşte, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Servis kabına boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasında tereyağı ısıtılır. İçine, kuru reyhan ilave edilip, 1-2 dakika karıştırılır ve ateşten alınır. Çorbanın üzerinde gezdirilerek, ilave edilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder