22 Şubat 2014 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ANTEP FISTIKLI VE SÜTLÜ SARIMSAK ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  5 diş sarımsak, 1 su bardağı et suyu, 1 su bardağı sebze suyu, 2 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı buğday unu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1' er tutam kimyon ve karabiber, yeterli miktarda deniz tuzu  ÜZERİ İÇİN ;  1 çay bardağı kabuksuz Antep fıstığı, birkaç dal dereotu   HAZIRLANIŞI :  Sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresine, zeytinyağı ile tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, kıyılmış sarımsaklar, karabiber ve deniz tuzu ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, 1-2 dakika kavrulurken, buğday unu ilave edilerek, un hafifçe pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edilir. Et suyu ve süt ilave edilerek, kaynayıncaya kadar karıştırılarak, pişirilir. Kaynamaya başlayınca, ateş kısılır. Ara sıra karıştırılan çorba, kıvam alıncaya kadar pişirildikten sonra ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. 1 çay bardağı kabuksuz Antep fıstığı, blenderden geçirilir. 1 çorba kaşığı çorbanın üzerine serpiştirilmek üzere ayrılır. Diğer kısmı çorbaya ilave edilerek, çorba karıştırılır. Pişirilen çorba, servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ;  Yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış dereotu ile ayrılan bir çorba kaşığı blenderden geçirilmiş Antep fıstığı serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.       * İsteğe bağlı olarak; çorbada, file Antep fıstığı da kullanılabilir. Antep fıstıkları, bütün olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder