|
Çorba yanı - Mısır unlu dikdörtgenler - |
*** MALZEMELER : 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, alabildiği kadar mısır unu * Bulamak için; 2 çorba kaşığı mısır un * Kızartmak için ; 1 su bardağı sıvı yağ ( mısır yağı ) HAZIRLANIŞI : Tencereye su koyulur. İçine tuz serpilerek, kaynatılır. Kaynayınca, ateş kısılır. Yavaş yavaş mısır unu ilave edilir. Mısır unu ilave edilirken 40-45 dakika, kısık ateşte sürekli tel çırpıcı ile karıştırılarak, pişirilir. Pişince, yaklaşık 1 parmak kalınlığında olacak şekilde, su ile hafifçe ıslatılmış tepsiye dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca, dikdörtgen dilimler halinde kesilir. Kesilen dikdörtgen dilimler, mısır ununa bulanarak, kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartılır. Kızarınca, kâğıt havlu serilmiş tabağa alınır. Servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan mısır unlu dikdörtgenler, çorba eşliğinde sofraya götürülerek, ılık servis yapılır. Afiyet olsun. - La Cucına Italıana - * Çeşitli baharatlar kullanılarak da hazırlanabilir.
|
Çorba yanı - Mısır unlu dikdörtgenler - |
|
Çorba yanı - Mısır unlu dikdörtgenler - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder