6 Haziran 2013 Perşembe

CIVIRLA ÇORBASI - ERZİNCAN ( KEMAH ) MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 250 gr. taze fasulye, 2 tane domates, 1 çorba kaşığı domates salçası, 2 tane yeşil sivri biber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı ince bulgur, 150 gr. beyaz peynir, 5 su bardağı sıcak su, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır ve tabak içine alınır. Taze fasulye, ayıklanır. Bol su ile yıkanır ve verev olarak doğranıp, tabak içine alınır. Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra kabukları, bıçak ile esnetilerek soyulur, çekirdekleri çıkartılır ve küçük küpler halinde doğranıp, tabak içine alınır. Yeşil sivri biberler yıkanıp kurulanır. Sap ve tohumları çıkarıldıktan sonra küçük küpler halinde doğranır ve tabak içine alınır. Beyaz peynir ufalanarak, tabak içine koyulur. Çorba tenceresinde, tereyağı eritililir. Zeytinyağı ilave edilerek, ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar koyulur ve orta hararetli ateşte, hafifçe sararıncaya kadar karıştırılarak kavrulur. Doğranmış yeşil biberler ilave edilir ve birlikte 1-2 dakika daha kavrulur. Doğranmış domatesler ilave edilerek, 1-2 dakika daha kavrulur. Domates salçası koyulup, karıştırılır. İnce bulgur ilave edilerek, 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra sıcak su ilave edilip, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak 10 dakika kaynamaya bırakılır. Daha sonra doğranmış taze fasulyeler ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Fasulyeler yumuşayınca, ateş kısılır ve yeterli miktarda karabiber ile tuz ilave edilir. Ufalanmış peynirler de koyularak, bir taşım kaynatılır ve çorba tenceresi, ateşten alınır. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder