15 Haziran 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - FINDIKLI VE SÜTLÜ TAZE MADIMAK OTU ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  4 diş taze sarımsak, 250 gr. taze madımak otu, 1 çorba kaşığı buğday unu, 1 çorba kaşığı fındık unu, 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur, 2 su bardağı süt, 4 su bardağı içme suyu, 3 çorba kaşığı fındık yağı, 1 tane kesme şeker, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, 1-2 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 su bardağı kavrulmuş fındık içi, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber  HAZIRLANIŞI :  Taze madımak otları ayıklanır. Yarım saat kadar bol su içinde bekletildikten sonra kevgire boşaltılır ve bol su ile yıkanır. Üzerine, elma sirkesi serpiştirilerek, suyunun süzülmesi için bekletilir. Taze sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresine, fındık yağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Kıyılmış taze sarımsaklar, karabiber, tuz ilave edilir ve şimşir kaşık ile karıştırılarak, 1-2 dakika kavrulur. Buğday unu ile fındık unu ilave edilir ve birlikte 1-2 dakika daha kavrulur. Madımak otları, ot tahtasında kıyıldıktan sonra çorba tenceresine ilave edilir ve karıştırılarak, suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Süt, içme suyu ve kesme şeker ilave edilip karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, pilavlık bulgurlar bol su ile yıkanıp suyu süzdürüldükten sonra ilave edilir. Karıştırılır, ateş kısılır ve bulgurlar yumuşayıp pişinceye kadar kaynatılır. Bulgurlar pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. Porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ;  Kavrulmuş fındıklar, tunç havanda iri şekilde dövülür ve hazırlanan çorbanın üzerine serpiştirilir. Kırmızı pul biber de serpiştirildikten sonra sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder