15 Haziran 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TAZE NANE YAPRAKLI TAZE İÇ BEZELYE ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 3-4 diş taze sarımsak, 300 gr. taze iç bezelye, yarı demet taze nanenin yaprakları, yarım çorba kaşığı domates salçası, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı süt, 6 su bardağı içme suyu, 1 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesi, 4-5 yaprak taze nane, 1 su bardağı iç bezelye  HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın ve taze sarımsak dişlerinin kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar, sarımsaklar ve karabiber ilave edilir. Orta hararetli ateşte karıştırılarak, soğanlar hafifçe sararıncaya kadar kavrulur. Salça ilave edilip, 1-2 dakika daha kavrulur. Taze iç bezelyeler, bol su ile yıkanıp suyu süzdürüldükten sonra çorba tenceresine ilave edilir. Şimşir kaşık ile birkaç dakika karıştırılıp kavrulduktan sonra süt ile içme suyu ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Bezelyeler yumuşayıp pişince, ateşten alınır. Birkaç çorba kaşığı iç bezelye, çorbanın üzeri için ayrılır. Diğer kısmı el blenderinden geçirilir ve tekrar orta hararetli ateşe koyularak, bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Hazırlanan çorba, porselen veya cam çorba kabına boşaltılır. ÜZERİ ;  Ayrılan birkaç çorba kaşığı iç bezelye ve yıkanıp kurulanmış taze nane yaprakları ile süslenir. Hindistan cevizi rendesi serpiştirilerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder