15 Haziran 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - MAKARNALI HAVUÇ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  3 diş taze sarımsak, 2 tane havuç, 4+2 su bardağı sebze suyu veya içme suyu, 1 çorba kaşığı buğday unu, 12 tel ince spagetti makarnası, 1+2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tane kesme şeker, 1 tutam karabiber, 1 çay kaşığı tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 çay kaşığı çöreotu, birkaç tane taze nane yaprağı   HAZIRLANIŞI :  Havuçların üzeri, bıçak ile kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küp şeklinde doğranır. Taze sarımsak dişleri ayıklanır, yıkanıp kurulandıktan sonra birkaç parçaya ayrılacak şekilde doğranır. Tencerede, 1 çorba kaşığı zeytinyağı kızdırılır. Doğranan taze sarımsaklar, bir tutam karabiber ve tuz ilave edilerek, 1-2 dakika kavrulur. Küp doğranmış havuçlar da ilave edilerek, birlikte 2-3 dakika kavrulur. 2 su bardağı sebze suyu veya içme suyu ilave edilerek, karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve ateşten alınır. Spagettiler için; Tencereye, 4 su bardağı sebze suyu veya içme suyu koyulur. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, kesme şeker ve tuz ilave edilerek, kaynatılır. Kaynayınca, 4-5 parçaya bölünmüş spagetti makarnaları ilave edilip, karıştırılır. Makarnalar, kıvamlıca haşlanınca ateşten alınır. Altına kap koyulmuş tel süzgece boşaltılarak, suyu süzdürülür. Makarnaların haşlandığı su, kullanılmak üzere bekletilir. Haşlanan makarnalar, soğuk sudan geçirilir. Çorba tenceresine, 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte kızdırılır. Domates salçası ilave edilerek, 1-2 dakika kavrulur. Haşlanan makarnalar ilave edilip, karıştırıldıktan sonra makarnaların haşlandığı su boşaltılır. Haşlanan havuçlar, suyu ile birlikte ilave edilir. Bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Hazırlanan çorba, porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ ;  Taze nane yaprakları ile süslenir. Çöreotu serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder