16 Haziran 2013 Pazar

TAZE İÇ BEZELYE ÇORBASI - İNGİLİZ MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 600 gr. taze iç bezelye, 5 su bardağı su, 2 çorba kaşığı tereyağı, 3-4 tane kereviz sapı, 2 tane defne yaprağı, 5-6 dal kıyılmış maydanoz, yeterli miktarda tane karabiber ile tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Birkaç tane, tane karabiber ve kırmızı toz biber, 1 çorba kaşığı mayonez veya yoğurt   İsteğe Bağlı Olarak ;  Kızartılmış salam dilimleri   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur, küp küp doğranarak, çorba tenceresine koyulur. Orta hararetli ateşte, tereyağı ile birlikte kavrulur. Yıkanıp, suyu süzdürülmüş taze iç bezelyeler, yıkanıp doğranmış kereviz sapları vedefne yaprakları ilave edilir. 3-5 dakika daha birlikte sotelenir. Tane karabiberler, tuz ve su ilave edilerek, bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir ve ateşten alınır. Defne yaprakları, çorbanın içinden çıkarılır. Yıkandıktan sonra kıyılmış maydanozlar ilave edilir. İstenirse, el blenderinden geçirilir. ÜZERİNE ; Tane karabiber, kırmızı toz biber, mayonez veya yoğurt ilave edilir. İsteğe bağlı olarak, kızartılmış salam dilimleri de koyularak, servis yapılır.  Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder