2 Haziran 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ENGİNAR KALPLİ TAZE İÇ BEZELYE ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : 4 tane taze soğanın beyaz kısımları, 3 tane enginar kalbi, 600 gr. taze iç bezelye, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı enginar suyu, 1 tane kesme şeker, yeterli miktarda taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  İnce dilimlenmiş 6 tane daire şeklinde limon dilimi, 1 çay bardağı çekirdekleri çıkarıldıktan sonra dilimlenmiş siyah zeytin, haşlanmış iç bezelye taneleri, yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış dereotu   HAZIRLANIŞI :  Enginar kalpleri yıkanır ve tencereye koyulur. Üzerine, 6 su bardağı içme suyu, kabuklu bir dilim limon, 1 tane kesme şeker, karabiber ile tuz ilave edilir. Orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlanır ve ateşten alınır. Taze soğanların beyaz kısımları ayıklanır, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, taze soğanların doğranmış beyaz kısımları ile bir tutam tuz ilave edilir ve 1-2 dakika şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafifçe kavrulur. Yıkanmış taze iç bezelyeler ilave edilir. 2-3 dakika karıştırılarak, kavrulur. Kavrulunca, enginarların haşlandığı su, 6 su bardağına tamamlanarak, çorba tenceresine ilave edilir. Çorba karıştırılarak, iç bezelyeler yumuşayıncaya kadar, kaynamaya bırakılır. İç bezelyeler yumuşayınca, 6 tatlı kaşığı kadarı çorbanın üzerinin süslenmesi için alınarak, tabak içine koyulur. Haşlanan enginar kalpleri küpler halinde doğranarak çorbaya ilave edilir. Çorba, ateşten alınarak, el blenderinden geçirilir. Tekrar orta hararetli ateşe koyulup, 1-2 taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Çorba kâselerine veya çorba tabaklarına paylaştırılır. ÜZERİ ; Taze iç bezelyelerle, limon dilimleriyle, dilimlenmiş siyah zeytinlerle ve ince kıyılmış dereotu ile süslenir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder