22 Şubat 2014 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI ANASONLU DİLİMLERİ ( 8 kişilik ) - Sıcak veya Ilık -

 MALZEMELER :  2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 kâse beyaz peynir veya kaşar loru, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı anason, 1 çorba kaşığı domates ile biber salçası, 1-2 tutam karabiber, yarım tatlı kaşığı deniz tuzu, 1 çay bardağı mısır unu, aldığı kadar buğday unu  HAZIRLANIŞI :  Mısır unu, 1 su bardağı buğday unu, kabartma tozu, karabiber ve tuz bir kaba koyularak, karıştırılır. Karışım, cam yoğurma kabına elenir. Ortası, havuz biçiminde açılır ve buraya ufalanmış peynir veya kaşar loru, tereyağı, zeytinyağı, yarım çorba kaşığı anason, domates ve biber salçaları koyulur. Havuz içindeki malzemeler, el ile karıştırılıp, kenardaki unlar yavaş yavaş içeriye doğru çekilerek ve gerekirse, elenmiş un ilave edilerek, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur oluşturulur. Hamur rulo haline getirildikten sonra üzeri, temiz ve nemli bir mutfak havlusu ile örtülerek,  15 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş hamur, tekrar yoğrularak, rulo haline getirilir ve bıçak ile bir parmak kalınlığında dilimlenir. Üzerine, anoson serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 200 C derecedeki fırında, altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Servis tabağına dizilir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.   Afiyet olsun.           *  Bilhassa, balık çorbalarının yanı için idealdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder