17 Şubat 2014 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KURU TARHUNLU YOĞURTLU BALKABAĞI ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  200 gr. ayıklanıp dilimlenmiş balkabağı, 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 tatlı kaşığı tam buğday unu, 6 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane limon, 1 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber, 1 tatlı kaşığı kuru tarhun otu, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, yeterli miktarda kaya tuzu   HAZIRLANIŞI :  Balkabağı dilimleri, bol su ile yıkanır. Suyunun süzülmesi için kevgire koyularak, bekletilir. Balkabağı dilimleri, ince ve küçük dikdörtgenler şeklinde doğranır. İstenirse, dikdörtgenler ortadan ikiye bölünerek, ince ve küçük kareler elde edilir. Çorba tenceresine, tereyağı ile zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte, ısıtılır. Unlar serpiştirilir. Karabiber ile kırmızı toz biber ilave edilir.Şimşir kaşık ile orta hararetli ateşte karıştırılarak, unların rengi dönünceye kadar kavrulur. Yoğurt ilave edilir. 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edildikten sonra ince doğranmış balkabakları ilave edilir. 2 dakika daha karıştırılarak, kavrulduktan sonra içme suyu ile kuru tarhun otu ilave edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca, ara sıra karıştırılarak pişirmeye devam edilir. Balkabakları yumuşayıncaya kadar, önce orta hararetli ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirilir. Balkabakları pişip, çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa; tuz ilave edilir. Yarım limon suyu sıkılıp, karıştırılır. Hazırlanan çorba, porselen servis kâsesine boşaltılır. Taze sıkılmış limon suyu veya nar ekşisi eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder