22 Şubat 2014 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI EKMEKLERİ - YAĞLI HAŞHAŞLI VE CEVİZLİ RULO EKMEK - ( 8 kişilik ) - Ilık veya Soğuk -

MALZEMELER :  4 su bardağı un, 1 çorba kaşığı kuru maya, 3 su bardağıılık süt veya su, 1 tatlı kaşığı toz şeker   ÜZERİ İÇİN ;  2 su bardağı yağlı haşhaş, 3 su bardağı dövülmüş ceviz içi  -  1 tane yumurtanın sarısı   HAZIRLANIŞI :  Un, cam yoğurma kabına elenir. Ortası havuz şeklinde açılır. Ilık sütün veya suyun içine, toz maya ile toz şeker koyularak, karıştırılmak suğreti ile eritilir. 10 dakika kadar kabarması beklendikten sonra açılan havuzun içine boşaltılır ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar, havuzun yanındaki unlar hafifçe içeriye doğru çekilerek, yoğrulur. Üzeri temiz ve nemli bir mutfak havlusu ile örtülür. Hamur, iki katı  kabarıncaya kadar bekletilir. Hamur dinlenip, iki katı kadar kabarınca, hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır. Her parça, un serpilmiş tezgahta 3 mm. kalınlığında açılır. Açılan hamurun üzerine, yağlı haşhaş sürülür ve ceviz serpilir. Her bir hamur rulo yapılarak, bıçakla ortadan kesilir. Kesilen kısım, üst tarafa gelecek şekilde, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine, aralıklı olarak dizilir. Tekrar, iki katı kabarıncaya kadar bekletilir. Rulo ekmek hamurunun üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 C derecedeki fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, ılık veya soğuk servis yapılır.   Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder